Dela

 
Hur svårt är ett svårt korsord?

Det är inte så lätt att svara på som man kan tro.
Är man t.ex. iktyolog till professionen, så känns nog ett temakryss om Amazonflodens fiskarter ganska överkomligt. För oss andra kan det bli en riktig utmaning med många googlade ord.
Ett korsord som innehåller många nyord som lana, mervärdesmat, nätupplaga, gränssnitt, nakenchock uppfattas säkert olika beroende på ålder och bakgrund.


Korsord har ju även väldigt olika karaktärer, en del kryss blir faktabetonade och kan kräva specialkunskaper i det aktuella ämnet, medan en del kryss innehåller många ordvitsar och tvetydigheter och kan upplevas lättare av en person som är språkligt flexibel och van att angripa problem från mer än ett håll.


Det här gör ju att det ibland kan vara knepigt att svårighetsgradera korsorden, men som många andra konstruktörer använder jag en fyragradig skala där 1 är lättast och brukar kännas lagom för barn 8-12 år.

4 är förstås svårast, här får du verkligen spänna geniknölarna för att lyckas.
  

Priser

För att göra det enkelt för dig som kund tar jag betalt per ruta i korsordet, 10 kr. Det innebär att ett kryss i lämplig storlek för en A4-sida ligger på ca 3000 kr + moms.

 

Vill du ha egna bilder, många egna temaord o.s.v. så lämnar jag en offert.


Leverans

Korsorden levereras normalt som tryckfärdiga PDF:er, har du andra önskemål så löser vi det! 

Leveranstid enligt överenskommelse, oftast runt tio dagar, men jag är van vid snabba ryck så ofta går det bra även om du är ute i senaste laget.